twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Eventyret om lillabloggen Prosjektmadammen

Eventyret om lillabloggen Prosjektmadammen

Det var en gang blogg som ikke hadde funnet sin identitet. Hun ønsket å fremme fag, men ville så gjerne gjøre det gjennom en personlig stemme, og med uttrykksfulle, gode bilder. En slik kombinasjon var ikke definert i bloggverden, så bloggen valgte å skape sitt eget konsept, nemlig lillablogg! Fornøyd med sitt valg, ville hun straks ut i verden for å prøve lykken. Det hele startet for et år siden i mai.

Da lillabloggen hadde reist lenge og vel, kom hun til Høgskolen i Harstad. Der så hun rektor Bodil Olsvik ønske Heidi Angell Strøm velkommen tilbake på jobb etter ett års svangerskapspermisjon. Da hun overhørte samtalen mellom de to, ble lillabloggen interessert. De ville utvikle et fleksibiliseringsprosjekt for Høgskolen i Harstad, og var i gang med å søke midler. Lillabloggen, som trengte både innhold og skribent, tenkte fornøyd: –Prosjektet passer meg perfekt, og Heidi ser jo ut til å være en ekte prosjektmadam. Her er min sjanse!

De gode hjelperne

–For at jeg best skal kunne skinne, skulle jeg ønske at Heidi fikk med seg noen flere mennesker som har kunnskap på ulike områder, tenkte lillabloggen. Da hun like etter så at Heidi og Bodil plukket på øverste hylle blant spennende medspillere, ble hun varm i URL-adressen. For både Bjørn Isaksen, forretningsutvikler i Itet, og Jan Santocono, daglig leder i Sound1, begge fra styret i Harstad Profileringspool, var med. Grete Hagebakken, førsteamanuensis, og Rikke Ditlefsen, ikt-ansvarlig, begge ved Høgskolen i Harstad, stilte også opp. Lillabloggen frydet seg fra sidelinjen mens den spennende prosessen pågikk. De hadde nok enda ikke oppfattet hvor fantastisk hun egentlig var.

Da søknaden var ferdig, fulgte lillabloggen med den til beslutningstakerne i Tromsø. –Nå er det viktig at de ser potensialet mitt! Og det gjorde de. Heidi fikk gode råd og veiledning fra de tre hjelperne ved Norgesuniversitetet: Janne Wilhelmsen, Sofie Axelsen Osland og veileder Vigdis Amundsen. Tre ganger måtte prosjektet gjennom nåløyet før prosjektmidlene fra Norgesuniversitetet var i boks. Lillabloggen nøt hvert minutt, og kjente at for hver gang ble hun strammere og mer klar for verden.

–Nå vil jeg ut på det store internettet, tenkte lillabloggen ivrig, –men jeg har jo ingen profil, bilder eller tekst, hvor skal jeg få det fra? Heidi visste råd. Kommunikasjonsbyrået Chili lyste som en stjerne i natten, og brakte Terje Ovesen, prosjektleder sosiale medier, og Hege Beate Eriksen, art director, inn i lillabloggens verden.

Hvem skal jeg være?

–Au, dette gjør vondt! Jamret lillabloggen. Hun kjente at her var det mange som dro i henne. Skulle hun være faglig innenfor de etablerte akademiske rammer, eller skulle hun være fargerik og personlig slik som de lekre rosabloggene? – Jeg vil ha alt! Ropte lillabloggen. – Jeg sier som Ole Brumm, «Ja takk, begge deler». Jeg vil være ny og annerledes, det er faktisk det som er mitt lodd her i livet! Lillabloggen strålte som en aubergine etter hvert som hun begynte å ta form. Målgruppe ble valgt, og strategien lagt. Design og farger ble analysert, og sakte, men sikkert fikk lillabloggen design og funksjon som hun bare hadde våget å drømme om.

eventyret

Av kongelig ætt

Nå begynte lillabloggen virkelig å komme i siget. –Bildene jeg skal vise skal knipses av en fotograf som har tatt bilder av kronprinser! Befalte hun, og ble svært fornøyd da fotograf Veronica Melå stilte opp. –Om vi nå får de fabelaktige modellene Ken Rune Berg og Anniken Fyhn Berg til å stille, da blir det perfekt, kvitret lillabloggen videre. Også denne gangen fikk hun det som hun ville.

Nå var det bare bloggpostene igjen. –Heidi, min egen prosjektmadam, kom igjen! Det er dette det står og faller på, at du klarer å finne stemmen min, og faktisk gjør det interessant for leseren! Og Heidi skrev. –Kom igjen, vi må ha åtte bloggposter før lansering, maste lillabloggen. Heldigvis hadde Heidi en fantastisk famille som hjalp henne, slik at alt kunne bli ferdig til lansering den 14. mai.

I dag er det lansering. Snipp snapp snute, lillabloggen er i rute. Den er klar for nye eventyr på nett. Og både Prosjektmadammen Heidi, alle hjelperne og lillabloggen selv håper du tar godt imot den!

Har ditt prosjekt vært et eventyr? Del det gjerne med Prosjektmadammen.

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger

 • Velkommen til bloggverden, har vært en fryd å jobbe sammen med deg. Tusen takk for fine ord 🙂

  • Takk for fine ord Terje 🙂 Gleden er på min side.

  • Heidi Angell Strøm

   Takk for fine ord Terje 🙂 Gleden er på min side!

 • Morsomt prosjekt. Ser frem til å følge med videre :o)

  • Hei Ole. Hyggelig å høre fra deg og det er stas at du vil følge Prosjektmadammen.

  • Heidi Angell Strøm

   Hei Ole. Hyggelig å høre fra deg og det er stas at du vil følge Prosjektmadammen.

 • Eirin Bjørnstad

  Velkommen inn i bloggverden med en flott blogg! Jeg gleder meg til å følge med, og klapper i hendene for spennende og flink dame! 🙂

  • Takk for det Eirin 🙂 Du har jo også en veldig flott blogg. Jeg setter den opp med link under inspirasjon på siden min. Vi høres!

  • Heidi Angell Strøm

   Takk for det Eirin 🙂 Du har jo også en veldig flott blogg. Jeg setter den opp med link under inspirasjon på siden min. Vi høres!

 • Dette er fantastisk flott, Heidi. Det blir spennende å følge med videre.

  • Heidi Angell Strøm

   Takk for det Bodil 🙂 Responsen har vært overveldende og jeg gleder meg til å følge prosjektene.

 • Hei Heidi!
  Super idé, og fantastisk bra utført! 🙂 Gleder meg til å lese videre. Liker temaet! 😉
  Hilsen Norges første origami-blogger og prosjektmodelltilhenger Vera/Fold You So!

  • Heidi Angell Strøm

   Takk for gode ord Vera. Bloggen din er superfin 🙂

 • Linda Skjalmar

  Heisann!
  Så fantastisk blogg! Sitter her og forbereder meg til eksamen i prosjektledelse, og denne var både morsom, ryddig, tydelig, nyttig og enkel å finne fram i. Når man i tillegg er utflyttet Harstadværing er det godt å lese om spennende prosjekter i hjembyen 🙂
  Blir nå fast leser fremover!

  • Heidi Angell Strøm

   Veldig fint å høre at du kunne bruke den til å forberede deg til eksamen, og velkommen som leser. Det er stor stas at du vil følge den. Jeg er akkurat ferdig med sensuren med mine egne studenter her på studiet Praktisk Prosjektledelse. Ønsker deg lykke til på eksamen!

 • Karin Olufsen

  Leser til eksamen i prosjektledelse jeg også, og denne bloggen likte jeg godt. Du har gjort den spennende og oversiktlig. Mange nyttige tips. Denne kan jeg også lett anbefale til andre, Linda (under) tipsa mæ:)

  • Heidi Angell Strøm

   Tusen takk for gode ord Karin. Hyggelig å høre om at også du kunne bruke den til å lese til eksamen. Lykke til med den 🙂 Hvor studerer dere prosjektledelse?