twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

6 gode tips for å bli en lykkelig student

6 gode tips for å bli en lykkelig student

Hendene svetter og det er sommerfugler i magen. Alle er fremmede, og gangene virker uendelig lange og veldig like. Har jeg valgt rett?

Siste året på gymnaset var jeg kongen på haugen. Jeg var russepresident og hadde vel kontroll på det meste. De som kjenner meg, kan vel være enige i at jeg også var på mitt tøffeste. Mottoet på russekortet mitt var: “When you meet me you better step aside, many people didn`t, many people died”.

Siden jeg skulle bli hotelldirektør, valgte jeg å gå videre på det kuleste studiet som fantes på slutten av 80-tallet, nemlig reiseliv. Det var for de av oss som ikke skjønte at jappetiden var over. Jeg kom inn på reiseliv ved Høgskolen i Finnmark, og mamma og bestevenninnen min kjørte meg og flyttelasset mitt nordover. Der skulle jeg bo på en liten hybel hos tante Aud.

Student

Kristoffer Osmundsen er ny i byen. Han kom i går fra Kristiansand, og skal studere 3 år ved Handel, service og logistikk ved Høgskolen i Harstad. Ta godt imot han og alle nye studenter.

Jeg husker første skoledag som om den var i går. Jeg hadde pyntet meg i all min stas. Kort skjørt og hvit bluse med en enorm blondekrage, slik som prinsesse Diana brukte. Skoene var røde og spisse, og de matchet min røde blazer perfekt. Håret var nyklipt med permanent på toppen. Stilig, syntes jeg selv.

Først var det en felles seanse med alle de viktige folkene på Høgskolen. Så fikk jeg møte klassen. Det var spennende, og der var det mange flotte folk. Ei jente virket veldig voksen og streng. Hun der har skikkelig peiling, tenkte jeg. Ei anna jente snakket lofotværing, og hadde nesten like høy latter som meg selv. Og så var det et par av gutta som var veldig morsomme, og selvfølgelig veldig kjekke. De her folkene må jeg nok bli kjent med, tenkte jeg, og satte meg så nært dem som jeg kunne i den første pausen i kantina. Og de hadde det som meg, var langt fra familie og venner, så vi fant fort tonen. Disse folkene ble familien min, og var med på å gjøre studietiden til en fantastisk opplevelse. Vi jobbet, festet, dro på turer, gikk på forelesninger, hadde kollokvier, var på lesesalen, arrangerte fester, reiste til utlandet, arrangerte konferanser, og alt gjorde vi sammen.

Student 2

Ny som student – 6 tips for deg som starter på ditt livs prosjekt

1. Få deg nye venner
Finn deg en venn eller flere i klassen, det kommer til å gjøre den faglige biten lettere og studietiden mye morsommere.

2. Delta på fadderuka
Lær av erfarne studenter, og la dem vise deg skolen og byen. Da kommer du mye raskere inn i studentrollen, og kan møte nye venner.

3. Studer noe som interesserer deg
Finn et fag som engasjerer deg, da kommer mye til å gå av seg selv.

4. Engasjer deg
Engasjer deg i det som er rundt. Still opp som tillitsvalgt i klassen, og vær med på å ordne til klassefester og turer.

5. Møt opp på forelesning
Det er på forelesning det skjer. Møter du opp her så har du tatt et viktig steg fram mot eksamen.

6. Ha det gøy
Dette er den beste tiden du har i livet. Husk å nyte den.

student 5 Student 7 Student 1

Her er noen nyttige linker:

10 råd for å lykkes det første studieåret

Tips og råd til nye studenter

Råd fra Forbrukerombudet til nye studenter

Råd til nye studenter

Råd fra ambisjoner.no

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger