twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Sommerprosjekt

Sommerprosjekt

Selv om det er ferie kan det være hyggelig å ha små prosjekter. Et prosjektmandat skal inneholde navn på prosjektet, formål, mål, milepælsplan, interessentanalyse, risikovurderinger, organisering og budsjett. Sommerens miniprosjekter kan fint gjennomføres uten at det blir satt opp en prosjektskisse, selv om du i planleggingen og gjennomføringen av dem tenker på akkurat samme måte som du ville ha gjort på et stort prosjekt.

Når det er ferie skal vi koble av og gjøre lystbetonte aktiviteter, og for oss nordboere inkluderer dette gjerne også sol og varme. For meg personlig er ferie ikke å sitte i en stol, men å være på farten og få nye inntrykk og tenke andre tanker enn det jeg gjør i det daglige.

Fotografering som sommerprosjekt

Da jeg startet med bloggen prosjektmadammen, skjønte jeg fort at jeg måtte lære meg å fotografere. Etter hvert som kunnskapen har økt, så har det også blitt mer morsomt. Det er med stor glede jeg nå kan proklamere at jeg for første gang i mitt liv har fått meg en hobby! Denne hobbyen gjør slik som hobbyer skal; den gir meg glede og jeg storkoser meg når jeg er ute med kameraet i ulike sammenhenger. Mine miniprosjekter har gjennom denne sommeren i stor grad dreiet seg rundt dette: fotografering.

Street of Marbella

Etter å vært gjennom ulike sjangre innen fotografering er det gatefotografering som tiltaler meg aller mest. Et kurs med Trond Lindholm i vår tente en gnist. Formålet mitt med å fotografere på gata er todelt. Jeg skal: 1) ha det gøy, og 2) dokumentere samtiden og vise hvordan folkene kan prege en by. På familieferien til Spania i sommer hadde jeg og kjæresten en ettermiddagskveld uten Lillegutt, og da var kameraet med. Jeg hadde lyst til å fange noe av folkesjela i byen Marbella hvor vi bodde. Min tålmodige ektemann koset seg på uterestaurant med øl og en bok, mens jeg vandret litt rundt. Vi gikk også sammen, og det viste seg å være en spennende måte å oppleve byen på. Under ser du noen av bildene jeg tok.

Sommerprosjekt 5

sommerprosjekt 1sommerprosjekt 4
Om du vil se mer kan du følge meg på Instagram under: Streets of Harstad

Lite sommerprosjekt ble fotokurs på Hamarøy

Som motytelse for en venn på Hamarøy som hadde hjulpet oss med vannet på hytta, skulle jeg vise han hvordan han kunne bruke et kamera som han hadde fått i gave. Det utviklet seg videre til at både hans datter og min mor ble med for å friske opp sine fotokunnskaper. Vi møttes en vakker sommerdag på idylliske Ness på Hamarøy. Jeg startet med en kort teoretisk gjennomgang. De fikk også med seg et lite kompendium som de i etterkant kan gå gjennom om de trenger hjelp til å huske hvordan ting gjøres. Så la vi ut på vandring i marka til Ness-Straumen. Vel fremme ved gapahuken der vi skulle ha base, fikk de i oppgave å omsette teori til praksis gjennom å tusle rundt og ta bilder i området. Vi hadde med kaffe og boller, og fotograferte og diskuterte. Formålet med turen var å ha det gøy. Målet var å få tatt noen bilder som deltakerne selv var fornøyde med. Tida gikk veldig fort, og vi var tilbake utpå kvelden med oppfylte minnekort og solbrente skuldre. I etterkant fikk de i oppgave å sende meg det bildet som de selv likte best.

Her er de i aksjon:

Sommerprosjekt 1

Mamma er dypt konsentrert, hun finner fine steiner. Da vi kom hjem trykte hun ut det bildet hun likte best og satt det i en ramme.

 

Sommerprosjekt 2

Nils Arne lager historier med å bruke sin egen skygge som hovedmotiv på et av bildene.

sommerprosjekt 3

Silje fikk endelig det bildet hun ville ha på slutten av turen.

 

 Prosjektmadammen ønsker deg lykke til med ditt sommerprosjekt!

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger