twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Vår største fiende er likegyldighet

Vår største fiende er likegyldighet

Den eneste feilen vi kan gjøre – er å ikke gjøre noe!

Vår største fiende er likegyldighet.

Det er lenge siden jeg har vært så forbanna, sint og opprørt! Og jeg kjenner at tårene presser på. Den utløsende faktoren var bildet av treåringen fra Syria som lå død på stranda i Tyrkia. Den lille barnekroppen ble som et symbol på det som foregår. Det kom veldig nært. Dette kunne ha vært på en strand der jeg lå og solte meg i sommer. Uten en eneste bekymring. Hadde jeg vært fra Syria, så kunne det ha vært min sønn, Torje, som lå der. Hadde vi blitt utsatt for det som nå skjer i Syria, så hadde jeg garantert tatt saken i egne hender. Og rømt bort fra krig, diktatur og overgrep. Jeg hadde tatt sjansen på å være 50 personer i båten som var dimensjonert for 18. For jeg måtte jo få med alle mine kjære. Jeg hadde gått, løpt, snakket, skrevet! Og gjort det jeg måtte gjøre for å få familien min i sikkerhet. For at de skulle være trygge.

GRAPHIC CONTENT A Turkish police officer carries a migrant child's dead body off the shores in Bodrum, southern Turkey, on September 2, 2015 after a boat carrying refugees sank while reaching the Greek island of Kos. Thousands of refugees and migrants arrived in Athens on September 2, as Greek ministers held talks on the crisis, with Europe struggling to cope with the huge influx fleeing war and repression in the Middle East and Africa. AFP PHOTO / DOGAN NEWS AGENCY = TURKEY OUT =

A Turkish police officer carries a migrant child’s dead body off the shores in Bodrum, southern Turkey, on September 2, 2015 after a boat carrying refugees sank while reaching the Greek island of Kos. Dogan News Agency/Afp/NTB scanpix

Det er skrevet mye om flyktningkrisen som vi nå ser i Europa, og nyhetsmedia sender oss sterke bilder. Uvirkelige. Umenneskelige! Men så tenker jeg: Hva kan jeg gjøre her fra min tørre, trygge, stille krok av verden? Hva kan jeg bidra med? Heldigvis finns det noen som gir råd om akkurat det, og Røde Kors – eller Redd Barna? sier følgende: Følg denne linken.

Her ser du Prosjektmadammens tiltaksliste:

  1. Gitt penger til Redd Barna, en organisasjon som jeg har tillit til og som jobber direkte mot de aller svakeste, nemlig barna.
  2. Jeg har også startet mitt eget innsamlingsprosjekt gjennom Redd Barna. Trykk her for å bidra.
  3. Ringte til mottaket her i Harstad og spurte om det er noe de trenger. De ønsker seg klær til både barn og voksne. Så posen med pent arvede klær som egentlig skulle sendes til min brors lille sønn, blir i ettermiddag levert til Flyktningmottaket i Harstad.
  4. Jeg vil til slutte spørre alle de politikerne i Harstad som i disse dager driver aktiv valgkamp. Hva gjør vi i vår kommune for å hjelpe disse menneskene som er på flukt? Hvordan tilrettelegger vi for at de skal få et godt og trygt liv i vår kommune?

Kanskje denne listen kan inspirere deg til å lage din egen lille tiltaksplan. Den største fienden her er likegyldigheten, og sammen kan vi gjøre mye godt for mange.

Har du forslag til tiltak som vi kan og bør gjøre? Del det gjerne med oss alle!

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger