twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

4 tips som gjør første jobbdag etter ferien til en lek

4 tips som gjør første jobbdag etter ferien til en lek

Hjernen verker og kroppen kjennes tung. Det er første arbeidsdag etter ferien. Kropp og sjel lengter tilbake til gode og late dager sammen med familie og venner. Det har vært nydelig! Det var ikke fullt så nydelig å stå opp i dag og tvinge seg på jobb til klokken åtte.

ferie På tur med Lillegutt til Grunnvannet for å mate ender.

Ferie Lyse sommernetter, her i Vika på sommerfest.

Her er 4 tips som hjelper deg gjennom første dag på jobb etter ferien:

1. Begynn rolig

Nyt at stresset ikke har tatt grep, drikk kaffe og ta en prat med dine kollegaer. For meg startet dagen med lite trafikk og god plass på parkeringsplassen. På pauserommet var det heldigvis folk, god stemning og varm kaffe. Vi har et flott kollegium. En av mine kvinnelige kollegaer fortalte at hun hadde ikledd seg burka i sommer for å besøke en Moské i Dubai, mens en annen hadde kjøpt seg bobil for å kunne farte rundt med kajakkene sine. Historiene bidro til en rolig og trivelig start på dagen.

Spesialistene anbefaler deg også å begynne rolig.

 2. Planlegg sammen med andre

Avtal å ta et møte allerede første dag for å planlegge fremover. Jeg sjekker mailen i ferien, og dermed kunne jeg begynne direkte på å finpusse oppstart til høstsemesteret sammen med kollega Grete Hagebakken. Det var nok en fordel at hun allerede hadde vært en uke på jobb, og ikke hadde hodet i feriemodus som meg. Hennes gode oversikt smittet, og gjorde det enklere for meg å komme i gang. Jeg kjenner meg heldig som har kollegaer som inspirerer meg, og møtte sent til lunsj med kommentaren: Tiden flyr når man har det gøy!

 3. Finn noe å glede deg over

Et eller annet finnes der alltid å glede seg over, stort eller smått, fokuser på dette! For oss som jobber i høgskolesystemet, er høsten en spennende tid. Nye kurs, nye studenter og nye utfordringer. Vi er i gang med Praktisk Prosjektledelse, denne høsten med tre kull, to på deltid og ett på heltid. Noen av studentene fra i fjor kjenner jeg godt, de gleder jeg meg til å treffe. Engasjerte, dyktige og ganske så kravstore, men en utrolig flott gjeng. Det kommer også nye studenter, og som alltid blir det spennende å se hvordan dynamikken og miljøet klassen blir.     

 4. Ha noe å glede deg til

Ei helg på hytta, en middag med gode venner? Finn noe å glede deg til, det gjør hverdagen enklere. I midten av september har vi bestilt en uke til Kreta. Det blir en fin forlengelse av sommeren, og godt å ha med seg før vinteren starter. Hele familien gleder seg til det.

Hva synes du er verst og best med å begynne på jobb igjen?

 

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger