twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Følg veska: En fyrrig, italiensk dame

Følg veska: En fyrrig, italiensk dame

Mitt navn er Liu Jo, og jeg er en elegant og fyrrig veske som alltid søker nye utfordringer. Jeg var på vei til veskebutikken Bagorama i Harstad, men rakk aldri frem til butikkhyllene. Lena Strand (45), en av butikkens eiere, ville beholde meg selv. Det skjønner jeg jo godt. I denne reportasjen får du følge meg og Lena på noen av hennes prosjekter.
«For å illustrere hvor viktig jeg er for henne, får du her se alt det jeg bærer i meg», sier en engasjert Liu Jo, og vifter med hankene på italiensk vis.

Følg veska 1

Her er alt det Lena trenger. Blant annet nøkler, briller, pengebok, vaskeservietter, Titralac, øyendråper til hunden, og en gaffel..?

På jobb…

Lena Strand eier veskebutikken Bagorama sammen med Eva T. Johansen.
«Det er mange damer i denne byen som er veldig opptatt av vesker. Eva og Lena ønsker å teste ut hvordan konseptet blir mottatt, og de har i første omgang gitt prosjektet ett år for å se om de får den ønskede responsen», sier Liu Jo fornøyd.

Følg veska 3

Liu Jo trives veldig godt på jobb sammen med Lena og de andre veskene. Her føler hun seg hjemme. «Søstrene mine, med andre farger, ble satt ut i butikken. Men også de har fått seg en eier nå. Jeg håper at vi får anledning til å hente flere fra klanen vår hit til Harstad!», smiler Liu Jo, og røper at hun også på det varmeste har anbefalt byen til andre merker.

Hjemme…

«Jeg har reist over hele verden, men jeg trives aller best hjemme i Kanebogen», sier Liu Jo stolt. Lena er gift med Kjetil. De har vært kjærester siden gymnaset, og har tre barn sammen. Familiens samlingssted er kjøkkenet. Her har ungene sittet med lekser og skoleprosjekter i alle år. «Det er så god stemning her inne, ikke rart de samles her!», ståler Liu Jo fra sin faste plass ved bordet.

Følg veska 2

Kjetil er daglig leder i Byggmakker Per Strand. I tillegg eier han to Parfymelle-butikker sammen med Lena. «Kjetil er styreformann og har siste ordet, men den daglige driften legger han seg ikke opp i. Jeg innrømmer at jeg overhører en og annen strategisk jobb-diskusjon rundt kjøkkenbordet, men uansett så må de signerte papirene oppi meg til slutt», oppsummerer Liu Jo.

I tomta…

Det er med blandede følelser Liu Jo tar oss med videre til neste prosjekt. «Her skal det bygges». Vi er i Kanebogen-fjæra. Familien Stand har bygget to hus før, dette blir det tredje byggeprosjektet de skal i gang med. «Tidligere har de gjort alt selv, fra grunnmur til maling og tapetsering. Denne gangen har Lena gitt beskjed om at huset skal leveres nøkkelferdig. Takk og pris for det», mumler den litt jålete Liu Jo.

Følg veska 4

Lena og Kjetil skal nå bygge et hus hvor de kan bli gamle sammen. De er snart over i en fase hvor alle ungene har forlatt redet. «De har mer tid til hverandre nå enn da ungene var små, og Kjetil jobbet mye. Det betyr også mer fritid, og den bruker de sammen», sier Liu Jo.
«Begge to liker å holde seg i form, men det er nok oftest Lena som drar med Kjetil ut», humrer den italienske damen. Hun er ikke fullt så fornøyd med deres interesse for sykling. «Jeg liker dårlig disse fartsmonstrene av karbon på to hjul, der finns det jo ikke plass til meg».

På hytta…

I fjæra i Grovfjord kan veska senke hankene og slappe fullstendig av. «Lyden av bølger og vann har alltid gitt meg en veldig ro». Helt nede ved havet har familien Strand hytte. I naustet ligger kajakkene. Hytta var et langtidsprosjekt som de brukte noen år på å bygge. «Vi er her så ofte så de har anledning», forteller Liu Jo.

Følg veska 5

«Mitt ønske er å eldes med verdighet. Jeg håper at Lena alltid vil ha plass til meg, selv om jeg kanskje må i skapet, der mange av min art allerede hviler. Kanskje, om jeg er heldig, så gir hun meg til en av de flotte døtrene sine», avslutter Liu Jo drømmende.

Følg veska kommer tilbake.
Hvem er den neste veska som Prosjektmadammen burde følge?

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger