twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Tid for å være takknemlig

Tid for å være takknemlig
[cm_ad_changer] Det er tid for å være takknemlig. Dette tegner nå til å bli en juletradisjon. På første juledag, som for meg er dagen for de store følelsene, takker jeg for året som gikk. Eksamener er rettet og studentene har fått sine karakterer. Stresset fra adventstiden er borte, og spenningen på juleaften er utløst. I dag er det takknemlighet, ro og fred som råder i heimen til Angell Strøm.

Da vi var små var første juledag den mest hellige av alle årets dager. Vi måtte være hjemme og fikk heller ikke ha besøk. Huset vårt, som til vanlig var fylt med venner, bråk og aktivitet, lå nå stille. Vi spiste alltid frokost hos farmor som bodde i nabohuset. Hun serverte blant annet sin berømte kakao, den med ekte sjokolade og meierismør i. De andre hadde panikk for snerket på toppen, men for meg var det uviktig. Det var den gode stemningen som betydde noe.

Nå er jeg blitt så voksen at jeg feirer jul med min egen famille, og har skapt egne tradisjoner. Men følelsen av takknemlighet på første juledag er der på samme måte som den har vært i alle år. Og denne jula har jeg ekstra mye å være takknemlig for.

Takknemlig5

Familien og venner

Jeg er takknemlig for at jeg får være gift med Espen, den beste mannen i verden for meg. Han støtter meg og gir meg rom for å vokse, samtidig som han gir meg trygghet og forankring i et hjem med gode hverdager. Takk, Espen, for at jeg får være din og du vil være min!

Jeg har to unger som er helt fantastiske på hver sin måte. Storesøster er på tur å bli voksen. Hun er nydelig, arbeidsom og omtenksom. Hun har en vilje av stål, og en hel verden av muligheter ligger for hennes føtter. Det siste året har vi også fått bli kjent med en kjekk, sjarmerende og fornuftig herremann som er kjæresten hennes. Det gleder meg å se at de gjør hverandre godt. Lillegutt er en følsom liten skøyer. Han er for tiden både høyt og lavt, med latter og energi. Vi gleder oss over et stadig voksende ordforråd og morsomme refleksjoner fra en ettertenksom treåring. Allerede nå kan vi se at også han har fått en besluttsomhet som både vil utfordre og glede oss. Takk for at jeg får være mor til disse to herlige ungene.

Familien min har alltid støttet meg og de valgene jeg har tatt. De to brødrene mine, som jeg til stadighet var i tottene på da vi var barn, er nå blitt voksne menn som jeg beundrer og har stor respekt for. I år sprang de begge to Berlin Maraton. Og med imponerende resultater som viser at de har vært tålmodige, grundige og systematiske med treningen. Foreldrene mine har gitt meg en selvtillit og tro på at om jeg vil, så kan jeg. Takk, mamma og pappa, for deres omsorg og kjærlighet til meg og mine.

Jeg er takknemlig for at vi får være en del av Espen sin familie. Hos mor og far i Holtet trives Lillegutt, og besteforeldrene syns det er stas å ha han på besøk. Søndagsmiddagene der er for oss blitt en oase i en hektisk hverdag. Takk for deres omsorg og kjærlighet til Lillegutt og oss andre.

Jeg er også takknemlig for mine gode venner, flere av dere gir meg en håndstrekning når det røyner på. Men også latter og glede. Måtte det bli enda mer av det i året som kommer.

Takknemlig 1

Takknemlig og heldig

Til slutt, på denne dagen med de store følelsene, er jeg takknemlig for at jeg får skrive denne bloggen, og at du faktisk tar deg tid til å lese den. Jeg føler meg privilegert som får jobbe med et fag som engasjerer meg, i en form som utfordrer meg. Til slutt vil jeg takke for alle de gode kollegaene jeg har ved Høgskolen i Harstad. Jeg gleder meg til å komme på jobb igjen i januar.

Jeg føler meg heldig som har så mye å være takknemlig for. Tusen takk!

Hva er du takknemlig for i ditt liv?

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger