twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Vil du ha et perfekt liv? #ProsjektPerfekt

Vil du ha et perfekt liv? #ProsjektPerfekt

Du føler deg lykkelig. Slank, med et flott utseende og verdens beste kjæreste, lever du et aktivt liv med gode venner. Du trener og spiser sunt. Hjemmet ditt er tidsriktig elegant, og alltid ryddig og rent. Hvis dette er deg, bare stopp her. Da er ikke denne bloggposten noe for deg.

I stua hjemme i leiligheten sin, har Ida Flaten (27) tapetsert en hel vegg med utklipp fra ukepressen. De bugner av gode råd om hvordan få det perfekte liv. Om utseende, trening og kosthold. Ida tar disse rådene på alvor, og gjennom TV-serien «Prosjekt Perfekt» tester hun dem ut. Jeg brukte litt tid på å forstå konseptet. Hvorfor skulle den unge, vakre jenta jakte på det perfekte? Hun var jo så flott.

ProsjektperfektDette bildet er et utklipp fra hjemmesiden til Prosjekt Perfekt, programmet hvor Ida Fladen er programleder.  

Da jeg var ungdom på åtti-tallet var vi også utsatt for press, men ikke i nærheten av dagens tilstander. Jeg var en av de som strevde med å føle meg god nok, og startet min første slankekur som 17-åring. Da drakk vi sirup blandet i vann med cayennepepper. Tre ukers kur. Siden den gang har jeg vel prøvd det meste som ukebladene har anbefalt, uten de helt store resultatene.

Men jeg kjenner meg igjen i Fladen sin søken. Vi vil vel alle være perfekte? I mange år har jeg ledet prosjekter, og prosjektformens art gir ofte stor slitasje på prosjektledere. Etter år med intens jobbing i et stort prosjekt, møtte jeg veggen. Jeg klarte ingenting, ville bare sove og hadde ingen energi. Diagnosen ble kronisk utmattelsessyndrom. Jeg husker ikke så mye fra denne tiden, bortsett fra et par viktige hendelser. Jeg møtte Espen, han som i dag er mannen min. Ironisk nok følte jeg da, til tross for sykdommen, at livet tidvis var perfekt.

Jeg var sykemeldt i nesten ett år, og kjempet meg tilbake til jobb gjennom kognitiv terapi og trening. Den siste bøygen hjalp sjefen min meg over. Hun sa at det holdt at jeg møtte opp på jobb hver dag den første måneden. Ingen forventninger eller krav. Jeg jobbet hele måneden, og leverte det jeg skulle, og vel så det. Dette er nå fem år siden, og jeg håper og tror at jeg er blitt litt klokere.

Programleder Ida Flaten hadde litt av samme utgangspunkt for å starte «Prosjekt Perfekt». Gjennom åtte episoder, over tre måneder, følger vi hennes reise for å bli perfekt. Ida byr på seg selv, og inviterer oss inn i livet sitt på alle mulige måter. En serie til ettertanke både for unge og voksne.

Prosjekt Perfekt

Dette er for meg et øyeblikk hvor livet er perfekt. Mine to barn, Lillegutt (2) og Storesøster (17), viser ømhet og kjærlighet for hverandre med et kyss.

Når man nærmer seg førtifem år, som meg, så har tyngdekraften og livserfaringen gitt sitt bidrag til at «Prosjekt Perfekt» ikke er like aktuelt. Jeg har blitt venner med rynkene og vekta. Livet har også lært meg at når man strever som mest med å finne det perfekte liv, ja, da er det hardest å finne.

Når føler du at ditt liv er perfekt?

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger