twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

I dag hyller vi Arctic Race of Norway

I dag hyller vi Arctic Race of Norway

Det er sykkelfeber i Nord. Prosjektet Arctic Race of Norway er blitt en realitet, og Prosjektmadammen er imponert over hva direktør Knut-Eirik Dybdal og hans team har fått til. 20 lag deltar med mange profilerte syklister, og rittet sendes av 26 TV stasjoner til 154 land. Langs traséen møter det opp tusenvis av festglade mennesker. 

Gry Myhre har fulgt prosessen nært, selv om hun ikke har tatt aktivt del i den. Hun er forlovet og samboer med Knut-Eirik. Jeg oppfatter dem begge som sjeldne mennesker, med sterk, positiv utstråling. De møter deg med et smil og en omtanke som får deg til å føle deg spesiell.

Nå er de i gang

Prosjektmadammen møter en oppglødd Gry samme morgen som rittet er i gang.
Jeg har sykt mye å gjøre, men det er vanskelig å konsentrere seg etter at jeg så forsiden av avisen nå i morges, sier hun.

Arctic Race of Norway 2Knut-Eirik er den blideste av de glade guttene, her i midten, sammen med Ole Skardal og Petter Ytterstad. Førstesiden av Harstad Tidene 8.august. 2013.

Gry fortsetter ivrig:
Jeg ser jo at mannen min er så utrolig glad. Han smiler med hele kroppen, og det gjør meg så utrolig stolt og fornøyd på hans vegne. Tenk at nå er de i gang!
Jeg ser at hun stråler og vi tørker begge en tåre.

Første gang Gry hørte prosjektet omtalt, var på hytta som de har bygget opp sammen på Andørja.
Knut-Eirik husker det ikke, men jeg husker det veldig godt. Han og Ole Skardal satt ved spisebordet og så på flere ulike kart over Nord-Norge. Så kom det: Hva om vi hadde laget et ritt av Tour de France sitt kaliber i Nord-Norge.

Støtter hverandre

Det er 5 år og utallige arbeidstimer siden. Knut-Erik jobber til daglig som direktør ved Rica Hotell Harstad, der er Gry resepsjonssjef.
Vi jobber tett sammen i det daglige, så det ble tidlig klart at jeg ikke skulle ha noen formell rolle i prosjektet Arctic Race of Norway, hvor Knut-Eirik er prosjektleder og direktør. Men vi bor jo sammen og støtter hverandre, så jeg har fulgt hele prosessen. Når det blir tøft, springer han seg gjerne en tur ut i skogen. Det er hans fristed for å få klarnet tankene. Ellers så gjør vi jo mye sammen. Fjellturer og sykling.

Arctic Race of Norway 1

Oppturer og nedturer

I ethvert prosjekt vil det komme oppturer og nedturer. Jeg spør Gry hva hun mener har vært den største nedturen i prosjektet.
Det er helt klart at Arctic Race of Norway ikke fikk statsstøtte. De siste årene har jo mye dreid seg om å skaffe penger for å få realisert prosjektet. Prosessen med staten gikk over lang tid, og i flere runder. Det var en enorm skuffelse da det ble klart at dette ikke gikk i orden.
Jeg lurer på om de på noe tidspunkt var på tur å gi opp?
Nei aldri, den tanken har ikke engang vært tenkt, svarer en skråsikker Gry.

Prosjektmadammen lurer på om Gry kan trekke fram noen egenskaper hos Knut-Eirik som har vært viktig for å få realisert prosjektet.
Positivitet, stå-på-vilje, og sist, men ikke minst humøret, svarer en veldig stolt samboer.

Favoritten

Gry har, som Prosjektmadammen, en favoritt. Det er Thor Hushovd.
– Det er kanskje litt uoriginalt, siden han også er rittets offisielle ambassadør. Men Thor er et unikt menneske, og en viktig person for sykkelsporten. Dagen før rittet syklet han sammen med medlemmer i Bodø sykkelklubb. 10-åringen som fikk legge seg på hjul med Thor fikk et minne som han vil ta med seg hele livet.

Arctic Race og Norway 4

Petter Ytterstad, Knut-Eirik Dybdal og Thor Hushovd ved ankomst flyplassen i Bodø. Foto: Vegar Johnsen.

Hurra! Det er sykkelfest

Gry skal jobbe hele helgen, siden hotellet er fylt opp med syklister og gjester.
Jeg skal faktisk sykle Arctic Race of Norway Challenge sammen med Susanne (Knut Eiriks datter) på lørdag før jeg drar på jobb. Og så kommer jeg til å gå opp til Strandgaten for å få med meg målgangen før jeg går tilbake på jobben søndag. Så litt sykkelfest blir det på meg også, avslutter en strålende fornøyd Gry.

I kveld og i morgen lader hele Harstad opp til den store finalen på søndag. Byen er i ferd med å bli snudd på hodet. Det er sykler over alt, i alle fasonger og farger. Folk syr, maler og tegner for å kunne ta imot syklistene på en god måte. Prosjektmadammen skal være der og feire sammen med tusenvis av mennesker.

Jeg gleder meg, gjør du?

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger