twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Harstad Profileringspool og damene

Harstad Profileringspool og damene

De er unge, flotte og dyktige. Damene regjerer i Harstad Profileringspool!

I dag hadde jeg en presentasjon for styret i Harstad Profileringspool. De er mine samarbeidspartnere og det er de som stiller med noen av de prosjektene som vi skal følge i bloggen. For en tid tilbake jobbet jeg tett med Harstad Profileringspool og styret der, som prosjektleder for Harstadkonferansen. Da var det guttene som hadde styring på Poolen. I dag må jeg si at jeg ble imponert. Det var damer der og de var unge, flotte og dyktige. De stiller spørsmål og de stiller krav. På bildet over ser du dem sammen med Jørn Heyerdahl, fra venstre Kristine Drechsler Hansen, Cathrine Berg og Bente Hoseth.

Kjønnsfordeling i styrerommet

Dagens lov tilsier at det skal være 40 prosent av begge kjønn i styrene i allmenne aksjeselskaper. Så kan vi diskutere om kvinner eller menn gjør styrene bedre eller dårligere.  Jeg vet at det ofte blir god stemning når man har begge kjønnene representert, slik var det i alle fall i dagens styremøte hos Harstad Profileringspool. Etter presentasjon fikk jeg nyttige tilbakemeldinger, og noen gode spørsmål til ettertanke.

Dagens råd fra Prosjektmadammen: Om du er en ung kvinne og du ønsker å komme deg inn i et styre er det bare å kaste seg frampå. Begynn gjerne med å engasjere deg i studietiden, da kan veien til de spennende bedriftenes styrerom være kortere når du kommer ut i det virkelige liv.

Bakgården1

Harstad Profileringspool betydning for Prosjektmadammen

Videre i bloggen skal vi følge BAKgården, Harstadkonferansen og et framtidig signalprosjekt. Alle disse tre prosjektene er knyttet til Harstad Profileringspool. For mere informasjon gå inn å les om de ulike prosjektene. Jeg vil bruke disse tre prosjektene for å illustrere de ulike teoretiske prosjektverktøyene. Videre jobber jeg med å få innpass til å følge et større byggeprosjekt, slik at det også kommer et stort teknisk prosjekt inn i eksempelbasen.

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger