twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Mål og mening med Harstadkonferansen

Mål og mening med Harstadkonferansen

Foto: Frank .S Andreassen/Nettfoto.com

Midt i den verste julestria tar jeg meg tid til å se framover mot et nytt år med nye muligheter. Allerede i januar byr Harstad på inspirasjon. 24. januar 2014, rett etter solas tilbakekomst, arrangeres Harstadkonferansen for 15. gang. Men hvilket formål og mål styrer dette gjentagelsesprosjektet etter, og hva er bakgrunnen for årets tema?

Formål

Harstadkonferansen har som formål å gi inspirasjon i det lyset vender tilbake.

Et formål skal gi en forklaring på hvorfor prosjektet gjennomføres. Det kalles også «effektmål», og skal fortelle hvilken effekt vi ønsker at prosjektet skal skape. Formålet står fast. Det skal ikke endres underveis, og har til hovedoppgave å gi et oversiktsbilde av prosjektet og dets omfang. Samtidig skal formålet gi en klar føring på fokusområder og for nødvendige avgrensninger. Et godt formulert formål har et visjonært innslag, men er også basert på realisme og er klart koblet til virksomhetens strategiske planer. I dette tilfellet er Harstad Profileringpool eier, og deres visjon er å seire ved å dele.

Mål

Målet med Harstadkonferansen er at den skal arrangeres den 24. januar i 2014 med 340 deltagere i Nordic Hall. Prosjektet skal gjennomføres innenfor et budsjett på 700.000 kroner, med tema «Great place to work».

Målet skal gi en forklaring på hva vi konkret ønsker å oppnå. Hva er de konkrete kravene til prosjektet? Hva skal leveres, når skal prosjektet være ferdig, og hva vil det koste å gjennomføre? Videre skal målet gi legitimitet, og gi retning til hvordan vi skal jobbe og prioritere arbeidsoppgavene. Gjennom å sette konkrete mål for prosjektet, bidrar vi til god forankring og personlig forpliktelse. De som skal utføre arbeidet må også være med på utforme målene. Denne jobben bør gjøres i team fordi prioriteringene blir enklere for deltagerne i prosjektet dersom man sammen jobber seg inn i målene. Harstadkonferansen har en prosjektgruppe som er med på å utvikle målene, og en programkomite som jobber med å få på plass foredragsholdere som passer inn i valgt tema. Prosjektmål kan gjerne justeres fortløpende da de vil måtte tilpasses nye rammebetingelser og ny kunnskap som dukker opp underveis.

Tema – Great place to work.

Prosjektleder Bjørn Isaksen sier at årets tema er valgt utfra at konferansen har tatt mål av seg å være i forkant av trender, og for å inspirere og trekke arbeidslivet inn i varmen i Nordic Hall i slutten av januar.

– Harstad er en by i vekst. Det etableres nye bedrifter og disse trenger folk. De allerede etablerte bedriftene rekrutterer også nye medarbeidere. Det er hard konkurranse om de gode medarbeiderne, og skal de velge Harstad, må vi fremstå som en bra by å bo i med gode arbeidsforhold. Å beholde, og være attraktive i forhold til, de gode folkene er et tema som vil engasjere mange. Det har vi fått bekreftet når vi ser pågangen, sier en fornøyd Isaksen. – Vi har fått mange påmeldinger allerede.

mål 1Pressebilde fra Moods of Norway

Spennende foredragsholdere

Prosjektmadammen gleder seg til å høre gründerne bak merket Moods of Norway. Tanken deres var å inkorporere særegne norske detaljer i klær og produkter, eller som gutta selv sier det: «vi designer Happy Clothes for Happy People». Jeg ser for meg at de også selv er opptatt med å ha det gøy.

I høst har jeg fulgt Harstad-jenta Lisa Vivoll Straume som programleder i NRK programmet «Oppdrag lykke». Hun er gründer og doktorgradsstipendiat i positiv psykologi ved Psykologisk Institutt, NTNU. Vivoll Straume kommer til Harstadkonferansen, og har sikker noen gode råd på hvordan vi kan få det enda bedre på arbeidsplassen.

Magnus Lindkvist er en framtidsstrateg. Han gjør analyser av omverdenen, og bruker mye tid på å jakte gode ideer verden rundt. Et spennende tema som passer godt til mine forventninger for Harstadkonferansen. Kanskje kan Lindquists foredrag gi meg et lite forsprang på fremtiden?

Dette er de tre foredragsholderne som er lansert så langt, og de er absolutt spennende nok til at jeg meldte meg på i forrige uke.

Jeg gleder meg, og håper vi sees på Harstadkonferansen i januar!

 

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger