twitterfacebookyoutubeflickrrssmail

Madam i tights – en sofasliters bekjennelse

Madam i tights – en sofasliters bekjennelse

Jeg skulle bare skrive en bloggpost om to gründerdamer, og hva skjer? De sjarmerer meg i senk, og nå er jeg påmeldt treningsleir i Tyrkia til våren. Nei, du leste ikke feil. Prosjektmadammen må nå i tights, fordi hun er påmeldt svetteferie til Syden.

Jeg liker verken å trene eller å svette. Dessuten er jeg tvers gjennom lat, og sofaen er en kjær venn som jeg stuper ned i hver kveld klokken sju når lillegutt er lagt. Der setter jeg et tomt 1000-meters blikk på kassen med TV-bilder, og har ikke engang krefter til å krangle om fjernkontrollen. Derfor har jeg motvillig lært at britene i favorittprogrammet til min kjære, «Top Gear», tester biler som selv mor kunne ha tenkt seg…

Høstsemesteret på jobben er travelt. Mengden arbeidsoppgaver som skal løses før ribba er servert og julefreden har senket seg, er på størrelse med en middels 100-årsbølge. Det hele toppet seg for noen uker siden. Jeg kjente en ilende smerte i venstre side av brystet og armen dovnet bort, hvorpå ektemannen tvangssendte meg til lege. Med ledninger i alle retninger lå jeg der, som en al dente pastarett, mens det ble tatt EKG av hjertet mitt. Diagnosen ble heldigvis bare stress.

Ut av sofaen og inn i tights

Eller uheldigvis. For nå må jeg nemlig ut av den gode, varme og deilige sofaen min. «Jeg har kondisjon som en kolspasient og gener som er så feilkodet i retning fettlagring at jeg får dobbelthake av å spise snø». Slik beskriver en «tufs i tights», Ronny Fyhn Hansen, seg selv i sin blogg, Iskanten. Jeg kjenner meg igjen. Såpass mye kjenner jeg meg igjen, at jeg nå må tvinge fingrene videre på tastaturet. For det aldri for sent å begynne, og etter denne bloggposten er det ingen vei tilbake. Jeg er i gang.

tights 5Madam i tights. Her fra min første treningsøkt, i Folkeparken i mårres.

Alle selvoppfyllende profetier om latskap er offisielt dumpet i Fiskefjorden, og gulrota, som også er målet, er nå booket. Den 24. april reiser jeg til Tyrkia sammen med Ann-Elisabeth Bendiksen (43) og Ann Heidi Bornø (46). De to damene er gründerne i konseptet «Frisk Uke», som er treningsturer for den som ønsker å kombinere ei aktiv uke med sol og bading. Vi skal bo på et «All Inclusive Spa hotel» i vakre Beldibi. Damene i «Frisk Uke» lover at øktene blir varierte og lystbetonte. Varierte, ja det tror jeg på, da disse to damene oser av kunnskap, energi og treningsglede. Lystbetont, derimot… Tja, synet av en rødsprengt sofasliter strandet i vannkanten kan vel få noen og enhver til å trekke på smilebåndet. Heldigvis har jeg noen måneder på å finne godformen. Tilbakemeldingene etter «Frisk Uke» høsten 2013 er overveldende. Jeg kjenner flere av damene som var med og koset seg med stretching på stranda (okey…), styrketrening (hmmm…), bootcamp (what?), fottur og Sunset Yoga (joda, de to siste høres jo overkommelige ut). For flere av dem ble dette starten på treningslyst og bedre helse.

tights 7De spreke damene som driver «Frisk Uke»,  Ann-Elisabeth Bendiksen og Ann Heidi Bornø.

Jeg både gleder og gruer meg. For tenk å bruke en hel uke bare på meg selv, med spa, god mat og drikke! Ja, og så trening, da. Nå skal jeg selvfølgelig ikke drikke champagne til frokost, men et glass på kvelden viser forskning er sunt, spesielt for hjertet, og blodpumpa må man jo ta vare på. Denne turen skal etter sigende passe for alle. Her kan både ivrige mosjonister, sofaslitere som trenger et spark bak – og alle midt mellom være med. Det er vel ingen tvil om hvilken gruppe jeg tilhører. Og sparket bak, det er det kanskje flere som trenger? Hva med deg, blir du med?

Så nå vet du det, madammen skal svette i tights! Møter du meg ute i Folkeparken eller på et treningssenter i tiden fremover, så ikke le, bare gi meg et lite smil. Og om du vil følge meg og mitt personlige prosjekt de neste 5 månedene fram mot «Frisk Uke», og heie på meg i min kamp mot sofaen, så kan du gjøre det på instagram med #friskuke.

Hva er ditt beste treningstips til oss sofaslitere?

Prosjektmadammen
Skrevet av Prosjektmadammen

Lillablogger